Как внимателно да изберете подходящ подарък

Как внимателно да изберете подходящ подарък
16 May, 2019
Даването на подарък винаги е вълнуващо, но може да бъде и предизвикателство. Дори и да знаете вкусовете на получателя, все пак може да е трудно да намерите подарък, който наистина да предава ваше послание за него.

Не пазарувайте за себе сиДокато разглеждате подаръци в магазините или онлайн, неизбежно ще се изкушите да купите неща, които бихте искали да получите. Този инстинкт е напълно разбираем. Важно е обаче да се опитате да се поставите на мястото на получателя, вместо да гледате на нещата от вашата собствена гледна точка. Добре подбраният подарък е този, който отразява увлеченията, харесванията, хобитата и живота на получателя. Това е дар, който е резултат от ясна преценка какво ще го направи щастлив. Това НЕ е подарък, който подаряващият би искал да има, което често се случва.

Не става въпрос само за конкретние предметПолучаването на подарък е много повече от придобиване на нова вещ. С оглед на това е важно да помислите за подхода си. Може би искате да заведете получателя на специално място, от което да запазите спомени заедно, или да го изненадате у дома или на работа. Не забравяйте, че простото купуване на най-скъпия подарък, който можете да си позволите, не винаги е най-добрият вариант. Всъщност той може да работи срещу вас. Подаръкът трябва да бъде нещо, от което получателят би останал доволен. Получаването на скъп подарък не винаги се харесва, защото знаем, че човекът, който го е дал, е платил много за него. И честно казано знаем, че всички биха работили наистина много, за да спечелят пари за такъв скъп предмет. Така че малки подаръци се приемат по-лесно. Не е нужно да е голям, скъп подарък. Важна е мисълта, вложена в него.

Намерете правилната опаковкаМожете ли да си представите коледните подаръци да са просто увити във вестник или фолио? Изобщо няма да е толкова весело, ще се изгуби коледното настроение! Когато давате подарък, искате да направите впечатление. Да, опаковката ще бъде разкъсана в бързането, но това е част от забавлението - очакването. Подаръкът не трябва да бъде екстравагантен, за да бъде специален. Кутията, опаковката- всичко се добавя към подаръка. Намирането на удобен ценови порядък и влагането в подаръка на мисли и емоции, трябва да доведе дарителя до момент, в който е развълнуван да представи подаръка. Това е успешното даване на подаръци!

Започнете да планирате предварителноАко знаете, че в бъдеще ще давате подарък на някого, започнете да мислите за това отрано. Когато сте с този човек, опитайте се да откриете следи, които ще ви помогнат, когато пазарувате по-късно. Когато сте в дома му, огледайте се и се опитайте да усетите вкуса му. Може също да искате да потърсите неща, които биха били полезни. Например, ако мислите да дадете блендер, можете да предложите двамата да си направите шейкове. Ако получателят извади чисто нов блендер, вече ще знаете, че това не е добър избор.

Помислете за уникални чертиДокато се опитвате да измислите подарък, трябва да обмислите всички неща, които определят получателя. Естествено, това ще включва и хобита, но има толкова повече в един човек, отколкото това, което прави в свободното си време. Един наистина добре замислен подарък често надхвърля онова, което е ясно видимо отвън, показвайки на получателя, че неговите вътрешни качества са признати и оценени. Когато давате подарък, трябва да се запитате кои вярвания, морал, принципи и възгледи ръководят получателя. Когато някой получи такъв дар, очевидно е, че дарителят е мислил далеч отвъд външните видими неща и е надникнал в душата на човека, който го получава. Това незабавно трогва и дава ценност, далеч отвъд цената на подаръка. Това, което има значение за един, няма да означава същото за някой друг, така че всичко зависи от човека.

Класиката никога не излиза от модаВ зависимост от случая, понякога старата класика е идеалният подарък. Например букет от красиви цветя е универсално обичан и ценен. Подаряването на красив букет често казва всичко, без да се налага да казвате нищо! За да го впечатлите, помислете за любим цвят и вид цвете за получателя. Вниманието, което изразявате с професионално подредена и лично доставена цветна композиция, ще го (я) накара да изпита удоволствие. Добавете в букета си любовна бележка и ще го (я) накарате да грейне от радост!

Всеки се наслаждава на хранатаКогато се съмнявате, се спрете на вкусно ястие! В края на краищата никой няма да е нещастен да получи хубава храна. Например за любителя на чай красива чаша, различни чайове, местен мед и чаени бисквити са добро попадение. За любителите на спорта може да подберете селекция от добри бири и снаксове, за да им се насладят, докато гледат любимото си спортно събитие. Възможностите са безкрайни! Най-бързият път до сърцето на някого е през стомаха му. Друго предложение, което може да свърши работа, е изпращане на продукт от любимата марка шоколад или сирене. Цитирането на любима поема на поздравителна картичка, прикрепена към всеки подарък, също е добра идея. Може да изпратите нещо, което напомня на получателя за добрите времена, прекарани заедно с подателя. Това може да бъде DVD на филм, който някога сте гледали заедно, или книга, написана от любим автор.

Обмислете добреКогато се стигне до избор на подходящ подарък, се изисква точно това - мисъл! Прекарайте известно време, като си мислите какво прави този човек специален в живота ви. Помислете за други аспекти на подаръка, освен за самия подарък, като например, кога да го дадете, къде и как да го връчите и т.н. Направете подарък, когато той е нещо, което наистина има значение. Помислете защо давате подаръка, а след това просто попълнете празните места.
Добави коментар