Защо сега е време да започнете да купувате коледни подаръци?

Защо сега е време да започнете да купувате коледни подаръци?
1 October, 2018
Ако октомври ви звучи твърде рано, за да се занимавате с купуване на коледни подаръци, помислете отново. Да отложите покупката на подаръците по-близо до големия ден означава, че вероятно ще похарчите повече от необходимото, правейки доста по-скъп месечен разход. Можем да изтъкнем поне четири причини, поради които трябва да започнете да купувате вашите подаръци сега- през октомври.

Можете да разпределите разходитеЗа мнозина декември ще бъде един от най-скъпите месеци на годината, като коледните подаръци ще представляват голяма част от раходите през този месец. Ако започнете да харчите за тези подаръци още сега през октомври, ще сте в по-добра позиция. Можете да избегнете гаден овърдрафт или такси за кредитни карти, които биха могли да дойдат от разходите през декември. Разбира се, това ще ви помогне да знаете от по- рано колко можете да си позволите да похарчите, тъй като ще разберете колко сте похарчили за подаръци Така спокойно ще може да планирате коледните пари и празничния си бюджет.

Използвайте тези прости съвети за планиране на парите за коледни подаръциАко започнете по- рано да търсите, можете да дебнете за перфектния подарък (и най-добрите цени). Понякога знаете точно какво искате да купите на някого, друг път- не. Като започнете да пазарувате през октомври, ще имате повече време, за да намерите приличен подарък в рамките на бюджета си. Дори можете да пообиколите в търсене на най-добрата цена. Ако се притеснявате, че нещо може да е по-евтино в черния петък или при други предколедни разпродажби, просто разберете какво е политиката за връщане, преди да купите нещо. Повечето магазини ще ви предложат 14-дневен срок, през който можете да върнете стоката. Ако купите онлайн, по закон ще имате 14 дни, за да върнете всичко.

Ако купите по- рано коледни подаръци, ще избегнете купуването в последната минутаАко оставите да купувате коледни подаръци през декември, магазините ще бъдат по- претъпкани с посетители, а наличностите могат да се изчерпят по- бързо. А и цените често са по-високи. В резултат на това е възможно да изгубите повече време, отколкото сте планирали. Още по-лошо, има шанс да се паникьоснете или да се изморите и да купите нещо скъпо така, че просто да имате нещо, което да дадете. А за съжаление получателят вероятно няма дори да го иска. Това е загуба на пари, както и да го погледнеш.

С по- ранното закупуване на коледни подаръци можете да избегнете такси за доставка в последната минутаПовечето от нас пазаруват онлайн, а не на главната улица, а това често води до допълнителни такси за доставка. Често много търговци на дребно ще ви предложат безплатна доставка, ако изразходвате определена сума. Колкото за по-късно обаче отложите поръчката, толкова по-малко вероятно е да се възползвате от това. Може дори да трябва да платите повече, за да гарантирате доставката до определена дата.

През последните няколко години видяхме и някои магазини, които не могат да се справят с търсенето, особено след големи продажби като "Черният петък". А това означава, че може би дори няма да получите подаръците си преди Коледа.
Добави коментар