За какво още може да използваме скреч карта

За какво още може да използваме скреч карта
11 April, 2019
Едно от най-вълнуващите нововъведения през последните години е колекцията от скреч карти, която човек може да си направи- скреч карта на света, на България, на Европа, де лукс, мини и тн.

Първоначално скреч картата е замислена с цел да помогне за документирането на пътуванията и за хора, които се вълнуват от география. Днес тя е уникален подарък, който би могъл дори да помогне на потребителите и учениците да научат много за географията и пътуванията по света.

Как да използваме колекциите скреч карти за забавно обучениеНезависимо дали за ученик или възрастен, който иска да научи повече за географията и пътуванията, скреч картата е идеален инструмент за учене. Тя съдържа ценна информация, която един глобус обикновено би предложил, но е в уникален формат за учене. А и би било значително по- забавно за вашето дете да научи столиците или държавите с такъв забавен подарък.

Скреч картата е подобна на глобус, но съдържа уникален формат. Цялата информация, която обикновено се съдържа в една карта, се съдържа и в скреч картата. Ключът към картата обаче е скрит зад слой златно фолио. Подобно на билет за лотарията потребителите трябва да изтрият златното фолио, за да разкрият съкровището отдолу. Следователно, за да открие къде е дадена страна или град, потребителят трябва да изтрие златния външен слой. За учителя или човек, който се опитва да образова някого по география, нещо мигновено светва като сигнална лампичка. Ученето може да стане забавно, когато се използва скреч карта.

Има нещо вълнуващо в използването на скреч карта. Всеки обича да разкрива скрито съкровище. Има нещо иновативно в това да видим какво има под златното фолио. Това е така дори в случай, че ученикът или потребителят вече знае или има представа за това, което се намира под него. Това дава на потребителя усещане за „печелене“. Ако педагогът накара учениците да изтрият местата по света, на които са били, тогава триенето на скреч картата наистина е като „спечелване“ на награда. Те могат да разкрият на скреч картата и да покажат на другите всички места по света, които са „завладели“ и за които са научили.

Наред с това, хората, които изтриват места на картата, могат да рисуват картини и да разказват истории на други ученици за местата, до които са пътували. По този начин използването на колекцията от скреч карти- скреч карти на България, на света или Европа незабавно се превръща в забележителен инструмент за преподаване. Нарисуваните картини и разказаните истории могат и да бъдат окачени из класната стая или в стаята за учене в къщи. Това незабавно ще добави драматичен ефект от наличието на висяща скреч карта.

Истории и скреч картиУчениците, които искат да пътуват, могат да напишат истории за нещата, които планират да правят, когато пътуват до местата, на които искат да отидат. Те могат да споделят своите комбинирани планове за пътуване. Или могат да попитат членовете на семейството си за местата, където са пътували, и да изтрият тези места на картата.

Колекцията от скреч карти- скреч карта на Европа, на България или на цвета е може би най- забавният начин да научим географското местоположение на даден град или държава. Можете да разгледате нашите скреч карти тук: creativegg.com/skrech-karti
Добави коментар